Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

"νομικός μηδενισμός της Ρωσίας". Ή ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ... ΧΡΩΣΤΟΥΝ Ή ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ... ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ απαγόρευσε την Τρίτη τις προφυλακίσεις υπόπτων για φοροδιαφυγή λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο στις φυλακές ενός δικηγόρου που κατηγορείτο για φοροδιαφυγή, γεγονός που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.


Μιχαήλ Χοντορκόφσκι
Ο 37χρονος Σεργκέι Μανίσκι, νομικός σύμβουλος της εταιρίας Ερμιτάζ Κάπιταλ, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Ρωσίας, που πέθανε στις 16 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο φυλακής της Μόσχας όπου ήταν προφυλακισμένος περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης του για φοροδιαφυγή. 

Η οικογένεια του ανακοίνωσε ότι αρνείτο οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη.
Οι επικριτές κατηγορούν τις ρωσικές αρχές ότι χρησιμοποιούν την κατηγορία της φοροδιαφυγής εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων, ειδικότερα μετά τη σύλληψη το 2003 του μεγιστάνα των πετρελαίων Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.
Σύμφωνα με το νόμο, αυτοί που κατηγορούνται πρώτη φορά για φοροδιαφυγή και αποπληρώνουν τους εκκρεμείς φόρους τους θα εξαιρούνται της ποινικής δίωξης.
Ο Μεντβέντεφ είχε περιγράψει την καταπολέμηση, του "νομικού μηδενισμού της Ρωσίας" όπως ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει, βασική προτεραιότητα του για την εκτεταμένη μεταρρύθμιση του ρωσικού ποινικού και δικονομικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου