Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Ιουλίου 11, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Ε, Ε, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ... ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΤΟ ... ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ.



Τι είναι το “Forum για την Ελλάδα”
Το “Forum για την Ελλάδα” είναι το σημείο συνάντησης όλων των δημιουργικών δυνάμεων, όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων της σύγχρονης Ελλάδας, οι οποίοι με την ανταλλαγή ιδεών, με την παραγωγή συγκεκριμένων προτάσεων και αποτελεσματικών λύσεων, με την ανάληψη πρωτοβουλιών αποσκοπούν στην εθνική κινητοποίηση για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό, στη δημιουργία μιας νέας προσέγγισης για το μέλλον της χώρας,
Το “Forum για την Ελλάδα” στοχεύει:




να δώσει τη δυνατότητα έκφρασης σε...
ανθρώπους που έχουν γνώση από όλους τους τομείς
να μελετήσει αναλυτικά τα σύγχρονα πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα στην Ελλάδα και τον κόσμο
να αναδείξει την ατζέντα της νέας πολιτικής
να αξιοποιήσει το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες
να αναζητήσει εξαντλητικά την ιδέα και την έμπνευση
να οργανώνει δημόσιες συζητήσεις επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή
να αναπτύξει δράσεις θετικού πολιτικού ακτιβισμού
να δημιουργήσει και να στηρίξει ένα σοβαρό, σαρωτικό, μακρόπνοο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα δώσει ελπίδα εξόδου από την κρίση και προοπτική ανάπτυξης στην Ελλάδα σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.
Τι σημαίνει Κίνημα θετικού πολιτικού ακτιβισμού
Θετικός πολιτικός ακτιβισμός σημαίνει ότι το Forum δεν μένει μόνο στη θεωρία και στον προβληματισμό. Παρεμβαίνει δυναμικά και αναλαμβάνει δράσεις σε καίριους τομείς χωρίς προκαταλήψεις. Παρεμβαίνει και δρα με περιεχόμενο και ουσία κι όχι για να δημιουργούνται εντυπώσεις.
Θετικός πολιτικός ακτιβισμός σημαίνει ότι είσαι ενεργός μαζί με τους πολίτες, μαζί με την κοινωνία –εκεί που ζει και αναπνέει η πραγματική ζωή, η αληθινή οικονομία– για να ακούσεις και να προτείνεις, για να παρέμβεις και να δώσεις λύσεις.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο “Forum για την Ελλάδα”
Όλοι οι πολίτες –ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση– μπορούν να συμμετέχουν στο “Forum για την Ελλάδα”. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν. Όλοι οι δημιουργικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι, που νιώθουν ότι ασφυκτιούν στο σημερινό περιβάλλον της απογοήτευσης, της ακινησίας και της αοριστολογίας. Όλοι συνειδητοποιημένοι πολίτες που δικαιολογημένα αμφισβητούν τους πολιτικούς και αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται από κανένα. Οι νέες και νέοι επιστήμονες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, οι μικρομεσαίοι, οι άνθρωποι της υπαίθρου, οι γονείς, τα στελέχη όλοι όσοι αγωνιούν για να κτίσουν μιαν Ελλάδα ισχυρή και ανταγωνιστική που θα πρωταγωνιστεί και δεν θα σέρνεται.
Ο τρόπος λειτουργίας του φόρουμ
· Οργάνωση, καθώς και διενέργεια διαλέξεων, συζητήσεων, ημερίδων ή συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
· Σύσταση επιτροπών ή ομάδων εργασίας
· Ανάθεση, ανάληψη και εκπόνηση μελετών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε θέματα υψηλού ενδιαφέροντος
· Ανάπτυξη, διατήρηση και προαγωγή σχέσεων συνεργασίας με ομάδες προσώπων, εταιρείες, σωματεία, ιδρύματα, οργανισμούς ή άλλους φορείς.
· Ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με εθνικές και ευρωπαϊκές δομές του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα ή οργανισμούς, καθώς και άτομα που επιδιώκουν τους ίδιους ή συγγενείς σκοπούς.
· Αξιοποίηση του διαδικτύου και των blogs που οι πολίτες συζητούν, προτείνουν, αντιδρούν, κρίνουν .
· Δημόσιες εκδηλώσεις και συζητήσεις.
· Παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
· Έκδοση και διάθεση σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή περιοδικών, εντύπων, μελετών, εργασιών, αποτελεσμάτων ερευνών και προτάσεων πολιτικής για θέματα που συνδέονται άμεσα με τους σκοπούς της Εταιρείας.
· Ανάπτυξη ανοικτού διαλόγου και ηλεκτρονικής διαβούλευσης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα που διατηρεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό.
Οι προτεραιότητες
Η Ελλάδα με τα χρήματα που πήρε από το μηχανισμό στήριξης έχει τη δυνατότητα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Χρειάζεται όμως ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης.
Σκοπός του φόρουμ είναι να συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στο σχεδιασμό αυτό. Να ασχοληθεί και να αναζητήσει λύσεις και προστάσεις για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα:
Το διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας
Το παραγόμενο πλούτο
Τη παιδεία, τη μόρφωση, την εκπαίδευση
Την καινοτομία
Την εξωστρέφεια της οικονομίας
Τις σαρωτικές δομικές αλλαγές που απαιτούνται στη λειτουργία του κράτους
Την επιχειρηματικότητα
Την απασχόληση
Τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα του ασφαλιστικού συστήματος
Την ασφάλεια του πολίτη
Το θεσμικό εκσυγχρονισμό της Δημοκρατίας μας
Τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και ευκαιρίες για όλους.
Η πολιτική ταυτότητα του φόρουμ
Νέες ιδέες και απλή λογική. Νέος αέρας στο δημόσιο βίο της χώρας. Σύνθεση των απόψεων όχι για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, αλλά για να προκύπτουν λύσεις. Να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Να είναι απέναντι στο λαϊκισμό και τη κολακεία των αδυναμιών και των ελαττωμάτων του Έλληνα. Να προτείνει πολιτικές και δράσεις που θα οδηγήσουν σε ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που απαλλάξουν την Ελλάδα από τις στρεβλώσεις και τα παράλογα που την ταλαιπωρούν. Και τελικά να αντιμετωπίσει το φόβο που καλλιεργείται και την μοιρολατρική αποδοχή της μιζέριας, όχι με κορώνες και αλληλοκατηγορίες αλλά με δουλειά που θα βασίζεται σε σχέδιο και μεθοδικότητα.
Η νομική υπόσταση του “Forum για την Ελλάδα”
Το “Forum για την Ελλάδα” έχει τη νομική υπόσταση Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με έδρα την Αθήνα.
Η χρηματοδότηση του “Forum για την Ελλάδα”
Οι πόροι και τα έσοδα του “Forum για την Ελλάδα” προέρχονται από τρεις πηγές:
Από τις συνδρομές των μελών του, από τις εισφορές και δωρεές των φίλων και των υποστηρικτών του (που καμία δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5.000€ το χρόνο) και από τα έσοδα των εκδηλώσεων, εκδόσεων, μελετών κλπ που διοργανώνει. Η οικονομική διαχείριση και ο έλεγχος των οικονομικών του forum γίνεται από διεθνή ελεγκτικό οίκο.

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/forum_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου