Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΑΛΛΗ ΜΙΑ ... ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ... ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ!!! ΝΕΚΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!

Νεκρός στα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρίας Trans Nafta βρέθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, Βλαντίμιρ Κοντράτσουκ.
"Ο Βλαντίμιρ Κοντράτσουκ βρέθηκε το βράδυ χθες Σάββατο με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ένα πιστόλι που είχε βρισκόταν δίπλα του", δήλωσε ο επικεφαλής της διερευνητικής επιτροπής της εισαγγελίας της Μόσχας, Ανατόλι Μπάγκμετ.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία(;;;;;;;;).
H Trans Nafta ιδρύθηκε το 1997 και έχει σημαντικό ρόλο στους τομείς της εξερεύνησης πετρελαϊκών πηγών και φυσικού αερίου. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
ΚΕΡΔΗ SHELL: 2009 -> 9,8 δισ. δολάρια, μεγάλη μείωση σε σχέση με το 2008 -> 31,4 δισ. δολάρια.
Οι μεγάλες δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες επιδιώκουν την ανάπτυξή τους μέσω εξαγορών και επενδύσεων, αλλά οι ευκαιρίες όλο και λιγοστεύουν.
Οι ανταγωνιστές των δυτικών πετρελαϊκών εταιρειών στη Μέση Ανατολή, στη Ρωσία και αλλού, που ελέγχονται από το κράτος, διατηρούν με ζήλο τα πετρελαϊκά τους αποθέματα καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλύψει λίγα κοιτάσματα. 
Οταν τους παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες, όπως το Ιράκ, οι δυτικοί πετρελαϊκοί γίγαντες καταβάλλουν τεράστια ποσά σε πλειστηριασμούς για την απόκτηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε εδάφη, μάλιστα, όπου οι τοπικές κυβερνήσεις περιορίζουν την απόδοση των επενδύσεών τους.
Αλλά και στην περίπτωση αυτή, ο ανταγωνισμός εκ μέρους της Κίνας, της Ρωσίας και άλλων πετρελαϊκών εταιρειών που ελέγχονται από το κράτος είναι σκληρός. 
Επομένως, οι δυτικές εταιρείες επιζητούν εντονότερα διαφορετικές πηγές για να αναπτυχθούν. 
Μία από τις επιλογές τους είναι να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία τους στην αναζήτηση πετρελαίου σε περιοχές οι οποίες είναι δύσκολο να γίνουν προσβάσιμες. 
Για παράδειγμα, σε θαλάσσιες περιοχές ή σε άλλα αποθέματα πίσσας σε αμμώδη εδάφη. 
Μια άλλη διέξοδος είναι να επισπεύσουν την αναζήτηση για άλλου είδους ενεργειακά αποθέματα. 
Η γαλλική Total έχει επιλέξει ήδη τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Πρόσφατα, η Shell ανακοίνωσε τη σύσταση κοινής εταιρείας 12 δισ. δολαρίων με την Cosan, μια βραζιλιάνικη εταιρεία παραγωγής αιθανόλης από ζαχαροκάλαμο. 
Η ενέργεια αυτή αποτελεί αλλαγή τακτικής. 
Η Εxxon και η Shell επενδύουν σε βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς, αλλά για τη χρησιμοποίησή τους θα χρειαστεί ακόμη πολύς χρόνος. 
ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ;;;
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!
ΠΗΓΗ: link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου