Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010

Hey MOYTSATSOS -> ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) ... ΑΟΡΑΤΑ!!!


Γερμανοί και βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να κάνουν ένα αντικείμενο (μια επιφάνεια χρυσού) να εξαφανιστεί χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο "μανδύα" αορατότητας, αποτελούμενο από φωτονικούς κρυστάλλους.
Το επίτευγμα κατέστη εφικτό από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης υπό τον Τόλγκα Έργκιν και του Imperial College του Λονδίνου υπό τον πρωτοπόρο στις σχετικές έρευνες περί αορατότητας καθηγητή Τζον Πέντρι και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Science""Είναι σαν να κρύβει κάποιος ένα μικρό αντικείμενο κάτω από το χαλί, μόνο που αυτή τη φορά εξαφανίζεται και το χαλί. Όταν κοιτάξαμε για το αντικείμενο με φακό και κάναμε έλεγχο με το φασματοσκόπιο, άσχετα με τη γωνία υπό την οποία κοιτάζαμε το αντικείμενο, δεν βλέπαμε τίποτε. Είχε γίνει αόρατο", δήλωσε ο Νίκολας Στένγκερ.
Ο "μανδύας" έχει διαστάσεις 100 επί 30 εκατομμυριοστόμετρα, ενώ το αντικείμενο που έγινε αόρατο, ήταν δέκα φορές μικρότερο. 
Οι ερευνητές προσπαθούν να μεγαλώσουν τις διαστάσεις τόσο του "μανδύα" όσο και του αντικειμένου που γίνεται αόρατο. 
"Θεωρητικά θα ήταν δυνατό να γίνει φτιαχτεί κάτι τέτοιο σε μεγάλη κλίμακα, αλλά τεχνικά είναι απολύτως αδύνατο με τις σημερινές γνώσεις μας. Όμως σε δέκα χρόνια ίσως γίνει πραγματικότητα. Δεν θα ταίριαζε σε έναν...υποψήφιο μάγο, γιατί θα ήταν άκαμπτος και όχι κάποια μπέρτα που θα ανέμιζε στην πλάτη του!"τόνισε ο Νίκολας Στένγκερ.Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα στις σχετικές έρευνες και αρκετές ερευνητικές ομάδες εργάζονται πάνω στην αορατότητα διεθνώς, προσπαθώντας να "χειραγωγήσουν" το φως με τη βοήθεια των λεγόμενων "μετα-υλικών".http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/science.1186351

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου