Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ!!!

Σύμφωνα με το περιοδικό Science, μεγάλες ποσότητες μεθανίου, ενός ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου, αναβλύζουν με τη μορφή φυσσαλίδων από τον πυθμένα της Αρκτικής και προειδοποιεί ότι εάν η διαρροή ενταθεί, η παγκόσμια θέρμανση θα επιδεινωθεί σε σημαντικό βαθμό.
Το φαινόμενο είναι έντονο στα νερά της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Σιβηρίας που επεκτείνεται σε δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα στον πυθμένα του Αρκτικού Ωκεανού. 
Τα επίπεδα του μεθανίου στα νερά και τον αέρα της περιοχής κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2003-2008, αποδείχθηκαν πολύ μεγαλύτερα από ότι είχε υπολογιστεί -περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι το χρόνο, από τους σχεδόν 440 εκατομμύρια τόνους οι οποίοι απελευθερώνονται παγκοσμίως σε ετήσια βάση. Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλός, όμως το μεθάνιο είναι 30 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο του θερμοκηπίου.
Η συγκέντρωση του μεθανίου σήμερα στην Αρκτική κατά μέσο όρο, είναι 1,85 μέρη ανά εκατομμύριο, που σημαίνει ότι είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 400.000 ετών.Το μεθάνιο προέρχεται από την αποσύνθεση των φυτικών υλικών που γίνεται μέσα στο έδαφος και μένει εκεί παγιδευμένο υπογείως εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου