Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2010

Hey MOYTSATSOS -> Μέσω ειδικής υπηρεσίας SMS θα ενημερώνονται οι γονείς για τις κοπάνες των μαθητών.


Σε λίγες ημέρες, σε πεντακόσια σχολεία της Ιταλίας, ξεκινά η πειραματική εφαμογή της "ανοικτής επικοινωνίας με τις οικογένειες", μέσω sms κινητών τηλεφώνων. 
Οι απουσίες, θα καταγράφονται πλέον με υπολογιστή, από τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό. 
Mέσα σε λίγα λεπτά, οι γονείς κάθε μαθητή, θα γνωρίζουν, μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο, αν το παιδί τους βρίσκεται στο σχολείο ή αν έπεσε στον πειρασμό του "σκασιαρχείου".
Εισάγεται και μια άλλη καινοτομία: 
στο κλασικό λύκειο της Ρώμης "Aristofane", δόθηκε σε 1.100 μαθητές μαγνητική κάρτα, την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν για να εισέρχονται, καθημερινά, στο σχολικό οίκημα. 
Σε περίπτωση καθυστέρημένης "άφιξης", μόλις η κάρτα θα αποκωδικοποιείται από το ειδικό μηχάνημα με οπτικές ίνες, θα τυπώνεται και βεβαίωση που θα αναφέρει το όνομα του μαθητή και πόσες φορές έφτασε αργοπορημένος, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Ετσι, οι καθηγητές, θα μπορούν να ξέρουν, με μια γρήγορη ανακεφαλαίωση, αν η συγκεκριμένη κακή συνήθεια τείνει να γίνει κανόνας, ή αν πρόκειται, απλώς, για σποραδικό φαινόμενο.
Σε ό,τι αφορά τους μαθητές, είναι μάλλον διχασμένοι. 
Κάποιοι, έξω από το λύκειο "Aristofane", κάνουν λόγο για "υπερβολικά αυστηρές μεθόδους που θυμίζουν εργάτες περασμένων εποχών".
Δεν λείπουν, όμως, και εκείνοι, που κρίνουν θετικά τις τεχνολογικές αλλαγές και τονίζουν ότι "το σχολείο, σε τελευταία ανάλυση, δεν πρέπει να προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά και να διαμορφώνει την προσωπικότητα υπευθυνων πολιτών".
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟ ... ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ ΓΟΝΙΟΥ Ή ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου