Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2010

ΣΟΜΑΛΙΑ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Σομαλία σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών ανταρτών και μιας φιλοκυβερνητικής ομάδας για τον έλεγχο μιας στρατηγικής πόλης.

Αντάρτες των Αλ Σεμπάμπ, που θέλουν να επιβάλουν ισλαμική κυβέρνηση στη Σομαλία, επιτέθηκαν στην πόλη Ντουσαμαρέμπ που απέχει 560 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, βάλλοντας κατά θέσεων της μετριοπαθούς μουσουλμανικής οργάνωσης Αλου Σούνα Ουαλτζαμάκα.
"Μετρήσαμε 47 νεκρούς και 100 τραυματίες", ανέφερε ο Αλι Γιασίν Γκέντι, αντιπρόεδρος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιωμάτα Έλμαν. 
"Τα περισσότερα θύματα είναι από τις δύο οργανώσεις. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι διπλάσιος γιατί οι κάτοικοι ακόμη μαζεύουν σωρούς από τα σοκάκια. Στην περιοχή επικρατεί ένταση και οι κάτοικοι άλλων πόλεων τις εγκαταλείπουν", πρόσθεσε.
Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Χουσεΐν Άντεν, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 77. "Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν περισσότεροι νεκροί στα προάστια. Οι χτεσινές μάχες ήταν πολύ σκληρές", είπε.
Ο εκπρόσωπος της Αλου Σούνα υποστήριξε ότι η οργάνωση έχει θέσει υπό τον έλεγχό της την πόλη. "Τους διώξαμε τους άνδρες των Αλ Σεμπάμπ. 
Τα νεκρά κορμιά τους έχουν γεμίσει τους δρόμους. Θα τους κυνηγήσουμε και στις άλλες πόλεις όπου θα πάνε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου