Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2009

Άλλες έξι τράπεζες πτώχευσαν στις ΗΠΑ

Άλλες έξι τράπεζες πτώχευσαν στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό στις 130 για το 2009, καθώς συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα με την αδυναμία αποπληρωμής δανείων.

Η μεγαλύτερη τράπεζα από από αυτές που κήρυξαν πτώχευση την Παρασκευή, ήταν η AmTrust στο Κλίβελαντ του Οχάιο, με πόρους 12 δις δολαρίων και καταθέσεις 8 δις δολαρίων. Τις καταθέσεις της ανέλαβε να καλύψει η New York Community Bank. Οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν πόρους που δεν υπερέβαιναν το 1 δις δολάρια. Ήταν η Benchmark Bank στο Ιλινόι, η Greater Atlantic Bank στη Βιρτζίνια και οι Tattnall Bank, Buckhead Community Bank και First Security National Bank στην Τζόρτζια.

Οι έξι πτωχεύσεις αναμένεται να στοιχίσουν στην Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλισης των Καταθέσεων (FDIC) πάνω από 2,3 δις δολάρια. Από το 2009 ως το 2013, η ομοσπονδιακή υπηρεσία εκτιμά ότι οι καταρρεύσεις τραπεζών θα της στοιχίζουν περίπου 100 δις δολάρια και κάλεσε τις τράπεζες να προπληρώσουν συνδρομές τριών ετών -περίπου 45 δις δολάρια συνολικά- ώστε να αποκτήσει επάρκεια κεφαλαίων για να αντιμετωπίσει τις χρεοκοπίες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι πτωχεύσεις μικρών τραπεζών θα συνεχιστούν με ταχύς ρυθμούς και την επόμενη χρονιά, ενώ η ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από εκείνη της εθνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι οι πτωχεύσεις τραπεζών είναι στο υψηλότερο επίπεδο κατ' έτος από το 1992. Το 2008 κατέρρευσαν 25 τράπεζες και μόλις 3 το 2007. 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου