Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΠΩΣ ΗΡΘΕΣ, ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ.


Σκληρά μέτρα με ψαλίδι σε επιδόματα και "πάγωμα" μισθών ετοιμάζει η κυβέρνηση για να βγει από το αδιέξοδο η οικονομία.

Ήδη από του βήματος των Βρυξελλών αλλά και σε συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα "χτυπήσει" την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή, θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες αλλά όχι τις δημόσιες επενδύσεις. Δείτε το βίντεο.

Εν μέσω πιέσεων από τις διεθνείς αγορές αλλά και την Ε.Ε. να ληφθούν σκληρά διαρθρωτικά μέτρα για την ελληνική οικονομία η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να περικοπούν επιδόματα και να "παγώσουν" οι μισθοί στο Δημόσιο. Δείτε το βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν προτάσεις για :

-Μείωση σε επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων ύψους 7 δις ευρώ, όπως το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών που κυμαίνεται μεταξύ 45 και 75 ευρώ για κάθε μισθωτό.
-Αύξηση του ΦΠΑ από το 9% στο 11% και από το 19% στο 21%. Τα έσοδα που θα προκύψουν υπολογίζονται σε 2 δις ευρώ.
-"Πάγωμα" των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 250 εκατ. ευρώ το χρόνο

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα μέτρα δεν θα αφορούν τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Στόχος, όπως εξήγησε, είναι ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα και η πάταξη της διαφθοράς. Έτσι, το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά τη "χρυσή τομή" προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές αλλά και να μην μειώθουν οι μισθοί, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βέβαια εμφανίζονται σκεπτικοί αν και κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει πράξη όλα όσα υποσχέθηκε. 'Ετσι προετοιμάζουν σενάριο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, με την έκδοση ευρωομολόγου.Διαβάστε τη σχετική είδηση.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων αν δεν αποδώσουν οι μέχρι τώρα εξαγγελίες. (Δείτε τη σχετική είδηση). Την Παρασκευή το NewsIt αποκάλυψε ότι αυτά τα έκτακτα μέτρα ήδη εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα αφορούν:

-θεωρείται δεδομένη η έκτακτη εισφορά από Τράπεζες και κερδοφόρες επιχειρήσεις και το 2010
-εξετάζεται το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς και σε πολίτες που έχουν εισόδημα πάνω από κάποιο όριο,που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί
-δεν έχει κλείσει οριστικά-παρά τις διαψεύσεις-η αναστολή καταβολής του 14ου μισθού, δηλαδή του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και το πόρισμα ειδικών για το Ασφαλιστικό, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ενοποίηση των Ταμείων και σε περιορισμό των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως το "μπλοκάκι". Διαβάστε τη  σχετική είδηση.

Πάντως σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα που θα δημοσιευθεί την Δευτέρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι η χώρα μας δεν θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σημειώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού αλλά της αξιοπιστίας της Ελλάδας.  
ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου