Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ!

Στηρίζει ο τουρκικός Τύπος τις πρόσφατες δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίουστο αμερικανικό δίκτυο CBS. 
Τα τούρκικα ΜΜΕ, επικρίνουν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε ότι ελπίζει τα λεγόμενα του πατριάρχη «να έχουν ειπωθεί εκ παραδρομής».

«Χουριέτ»:«η πιο βαριά κουβέντα του Βαρθολομαίου ήταν το ότι ορισμένες φορές αισθάνεται σαν να σταυρώνεται» και σημειώνει: «Έχει μήπως άδικο; Να το ξεκαθαρίσουμε, ακόμη και αν έχει υπερβάλει. Όχι, δεν έχει καθόλου άδικο».

«Πόστα»: «Οσο κι αν θυμώνει ο Νταβούτογλου, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος, φαίνεται ότι εξερράγη, επειδή έχει φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είπε πως αισθάνεται σαν να σταυρώνεται και ότι μπορεί να αναγκαστούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επαναστάτησε μπροστά στην αναποφασιστικότητα της Άγκυρας και στο γεγονός ότι η τελευταία κωλυσιεργεί στο θέμα της Θεολογικής Σχολής. Ο Πατριάρχης συνήθως είναι πολύ προσεκτικός. Φροντίζει να μην έρχεται αντιμέτωπος με τις τουρκικές κυβερνήσεις και πάντα υπερασπίζεται την Τουρκία. Εάν τούτη τη φορά προβαίνει σε αυτό τη σκληρή δήλωση, θα πρέπει να τον ακούσουμε. Δεν συμμερίζομαι την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου», προσθέτει και καταλήγει: «ο Πατριάρχης έχει δίκιο. Το κράτος, μην τηρώντας τους λόγους του και εμπαίζοντας εδώ και 38 χρόνια ένα τουρκικό ίδρυμα, έχει σταυρώσει τον Πατριάρχη».

«Ραντικάλ»: «είναι δίχως σημασία ακόμη και η διατύπωση της ερώτησης αν ήταν υπερβολικά. Ο Βαρθολομαίος εάν μίλησε με τον τρόπο αυτό, το έκανε επειδή αισθάνεται έτσι. Αφήνοντας κατά μέρος το αν έχει υπερβάλει, πρέπει να δούμε για ποιο λόγο τα είπε αυτά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου