Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2009

ΔΕΝ "ΦΕΥΓΕΙ" ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ... ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.




Η μητέρα του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Λυκείου Ζεφυρίου, που εισήχθησαν φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο Δήμος και η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου αφιέρωσαν την εκδήλωση στη μνήμη του Αλέξη και προχώρησαν στην καθιέρωση τιμητικής διάκρισης που φέρει το όνομά του, με σκοπό, αφενός να καταδικασθεί η χρήση βίας και αφετέρου να υπάρξει συστράτευση όλων των φορέων για την επίλυση των προβλημάτων της νεολαίας. 


«Ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί που ανήκε στην οικογένειά του. Στους φίλους του, στους συμμαθητές τους , στις παρέες του.
Ο τρόπος που επέλεξε η βία να του αφαιρέσει τη ζωή, ο άδικος, έξω και πέρα από κάθε λογική θάνατός του, συγκλόνισε την Ελληνική Κοινωνία και μας οδήγησε όλους να τον διεκδικούμε. 
Σας υποσχόμαστε πως κάθε χρόνο στην Απόδοση των βραβείων ο Αλέξανδρος θα είναι μαζί μας ανοίγοντας καινούργια μονοπάτια ακόμα και μέσα από τα σύννεφα.
Η Παιδεία έχει ανάγκη από ένα σχολείο ανθρώπινο, δημοκρατικό, με συμμετοχή των παιδιών στην κατάκτηση της γνώσης και όχι στη μηχανιστική αποστήθιση. 
Ένα σχολείο με Δασκάλους και όχι Διδάσκοντες. Χρειάζονται αλλαγές και σοβαρές τομές για να μην ασφυκτιούν οι μαθητές και να μην οδηγούνται σε ψυχική εκτόνωση με συνέπειες απρόβλεπτες και οδυνηρές όπως εκείνες του περσινού Δεκέμβρη, που στο εισαγωγικό του κεφάλαιο φέρει τη Δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή. Του Δεκέμβρη που σημάδεψε ολόκληρη την Ελλάδα με το όνομα Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος», είπε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου


Απαντώντας στη Δήμαρχο, η μητέρα του Αλέξη, ευχαρίστησε το Δήμο που, όπως είπε, θυμήθηκε το γιο της, ένα χρόνο μετά το θάνατό του και ευχήθηκε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι Δήμοι, δικαιώνοντας τον Αλέξη.

Συγκινητική ήταν η προσφώνηση της Προέδρου της Ένωσης Γονέων, Λίτσας Τζουμερκιώτη, προς την μητέρα του Αλέξη. «Ξέρουμε ότι τίποτα δεν σας παρηγορεί. Ότι τίποτα δεν αναπληρώνει την απώλεια του παιδιού σας. Θα ήθελα όμως να σας εκφράσω, εκ μέρους όλων των γονιών της πόλης μας, την εκτίμηση και τον απεριόριστο σεβασμό μας»,



Μουσικό συγκρότημα από μαθητές του Λυκείου, αφιέρωσε τέσσερα γνωστά τραγούδια, στη μνήμη του Αλέξη, που εξέφρασαν, με ιδανικό τρόπο, την έντονη συναισθηματική φόρτιση των ακροατών, οι οποίοι τα άκουσαν με θρησκευτική προσήλωση, κρατώντας αναμμένα κεριά.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλέξη, μαθητές της μέσης εκπαίδευσης, δημιούργησαν, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, graffity και έγραψαν συνθήματα για τον Αλέξη, στους τοίχους του κτιρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του παράπλευρου στην Αττική Οδό δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου