Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!

George Carlin American Dream

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

«Εμείς δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη»




Περισσότερα από 400 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη, σε μια συμβολική κίνηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 15χρονουΑλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια. Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται τουλάχιστον 30 Πανεπιστημιακές σχολές.

Οι καταλήψεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα. Με σύνθημα «Εμείς δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη», η μαθητική και φοιτητική κοινότητα πρόκειται να δώσει το παρών στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στη 1.00 μετά το μεσημέρι και τη Δευτέρα στις 12.00, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Μέχρι χθες το βράδυ κατάληψη είχαν ανακοινώσει η Ιατρική, το Παιδαγωγικό, το Μαθηματικό, το Φυσικό και η Πληροφορική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η σχολή Αρχιτεκτόνων, η ΣΕΜΦΕ, οι Ηλεκτρολόγοι, οι Χημικοί Μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβειου. Επίσης κλειστή είναι και η Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ θα παραμείνουν κλειστά και το Φυσικό, το Καλών Τεχνών και το Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αρκετές σχολές αναμένεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας.

Στο μεταξύ, κανονικά θα λειτουργεί σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πρυτανείας. Παράλληλα, οι φοιτητές του Ιδρύματος θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν για κινητοποιήσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του μαθητή Γρηγορόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου