Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!
George Carlin American Dream
Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2010
Hey MOYTSATSOS -> ΟΙ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΑΡΑ, ΟΙ "ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ "(Α)ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!!! ΕΡΜΕ ΛΑΕ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ!!!
Όπως προκύπτει από τα ημερολόγια του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο σημερινός διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ιωάννη Σπανουδάκη φέρεται αν είχε συχνές επαφές μαζί του.
Από τις εν λόγω επαφές, από το 2003 έως το 2007, προκύπτει ότι ο κ. Σπανουδάκης ζητούσε ακόμη και προσλήψεις δικών του από τη Siemens, όταν ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Ο κ. Σπανουδάκης ήταν διευθύνων σύμβουλος στον «ΑΘΗΝΑ 2004» και την περίοδο που αρχίζουν να καταγράφονται οι επαφές του Μ. Χριστοφοράκου, εξελίσσεται και το σίριαλ με τον διαγωνισμό για την προμήθεια του C4Ι, αναφέρει η εφημερίδα.
(ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ).
Ο Ιωάννης Σπανουδάκης την περίοδο εκείνη είναι και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής που είχε οριστεί, πάνω από τη 14μελή Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών των δύο κοινοπραξιών (TRS και SAIC) που διεκδικούσαν τη χρυσή σύμβαση.
Η Επιτροπή είχε το ρόλο του αποδέκτη-αξιολογητή των εισηγήσεων της 14μελούς επιτροπής, ενώ το τελικό όργανο που έλαβε την κατακυρωτική απόφαση υπέρ της SAIC, ήταν το ΚΥΣΕΑ.
Σ' αυτήν μετείχαν, πλην του Ι. Σπανουδάκη, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγ. Μαλέσιος, ο Κων. Καρτάλης, τότε γενικός γραμματέας Πολιτισμού, ο Σπ. Τραυλός, τότε γενικός γραμματέας Εξοπλισμών και ο Δημ. Ευσταθιάδης, τότε γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης.
Η επιτροπή αυτή ήταν το «κλειδί» για τους «μνηστήρες», μεταξύ των οποίων και η Siemens (που κυριαρχούσε στην κοινοπραξία της SAIC και τελικά ανέλαβε να εκτελέσει έργα αξίας 183 εκατ. ευρώ από τα 255 εκατ. ευρώ της σύμβασης) και το 2003 παίχτηκαν πολλά.
Στις 19 Μαΐου 2003, οι SAIC - Siemens - ΔΙΕΚΑΤ κέρδισαν και η σύμβαση υπεγράφη εν μέσω παρασκηνίου, ενώ τρία χρόνια μετά ήρθαν στην επιφάνεια οι αποκαλύψεις για τις μίζες της Siemens για το C4Ι.
Η συμμετοχή του κ. Σπανουδάκη στη Διυπουργική Επιτροπή για το C4Ι και συνάμα οι επαφές του με τον Μ. Χριστοφοράκο κατά τη διάρκεια του 2003 γεννούν το ερώτημα: Αν αυτές οι επαφές επιδιώχθηκαν από τη Siemens, που ήθελε να παρακολουθεί την εξέλιξη του κρίσιμου διαγωνισμού και, ο κ. Σπανουδάκης έμεινε ανεπηρέαστος απ' αυτές, όταν ήρθε η ώρα της απόφασης.
Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2003 είναι καταχωρισμένες τουλάχιστον επτά εγγραφές στο όνομα Σπανουδάκης (κλήσεις, προσκλήσεις, υπομνήσεις κ.ά.) στις οποίες τις περισσότερες φορές εμφανίζεται και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη (τότε δημάρχου Αθηναίων).
Τον Φεβρουάριο του 2004, ο Ιωάννης Σπανουδάκης ορίζεται από τη Siemens ως ένας από τους ομιλητές στο παγκόσμιο συνέδριο που έγινε στην Αθήνα (International Opinion Leader Coference του Τομέα Δικτύων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής). Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Διονύσης Δενδρινός (υπεύθυνος για το C4Ι) με επιστολή που του απέστειλαν στις 26/2/2004, τον ευχαριστούν, του επισημαίνουν ότι η ανταπόκρισή του αναγνωρίστηκε ιδιαίτερα από τους διεθνείς ανταποκριτές ξένου Τύπου, του χαρίζουν ένα προηγμένο κινητό τηλέφωνο και εκφράζουν την ελπίδα και άλλων ευκαιριών παρουσίας του...
Όμως, οι σχέσεις Χριστοφοράκου - Σπανουδάκη συνεχίζονται και μετά το τέλος της Ολυμπιάδας. Το μαρτυρούν τα βιογραφικά που ο Ι. Σπανουδάκης στέλνει στον Χριστοφοράκο για την πρόσληψη ατόμων που ο ίδιος υποδεικνύει, από τη Siemens. Ο Ι. Σπανουδάκης, ενδεικτικά αναφέρουμε, έχει στείλει βιογραφικά τριών ατόμων από τις 26/10/2004 μέχρι τις 8/6/2005, για τα οποία επιδεικνύεται ενδιαφέρον. Ο Χριστοφοράκος χρεώνει στελέχη της Siemens με το καθήκον να κάνουν συνεντεύξεις στα άτομα που του στέλνει ο Ι. Σπανουδάκης, ενώ στο ημερολόγιο και του 2007 ο τελευταίος περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που φροντίζει ο ισχυρός της Siemens να προσκαλεί.
Πάντως και άλλο ένα μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για το C4Ι, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Κωνσταντίνος Καρτάλης, εμφανίζεται ως εγγραφή στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου στις 16 Ιουλίου 2003, ημερομηνία κατά την οποία αναγράφεται και το όνομα Γείτονας.Το τι σημαίνουν όλες αυτές οι επαφές την περίοδο εκείνη, το γνωρίζουν μόνον οι ίδιοι και ο Χριστοφοράκος, που πάσχιζε για υψηλές επαφές.
Ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens, Ράινχαρντ Ζίκατσεκ στις απολογίες του ισχυρίζεται ότι για να ανατεθεί το έργο του C4Ι στη Siemens και στην κοινοπραξία, ο Χριστοφοράκος είπε ότι έπρεπε να πληρώσει τέσσερα υπουργεία (Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού - Αθλητισμού και ένα τέταρτο).
Η Siemens, λέει, έπρεπε να εξασφαλίσει, σε συνάρτηση με το έργο αυτό, δέκα εκατ. ευρώ από εικονικές συμβάσεις συμβούλων για να πληρωθούν στα υπουργεία.
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ... ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΧΗΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ (ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ) ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!!
/moutsatsos.blogspot.com/
Ετικέτες
(Α)ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,
ΔΙΑΠΛΟΚΗ,
ΕΛΛΑΔΑ,
ΜΙΖΕΣ,
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΣΟΚ,
SIEMENS
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου