Κατά 40% αναμένεται να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους οι Washington Times, στο πλαίσιο αλλαγών στη δομή και την κυκλοφορία της εφημερίδας. Περικοπές ανακοίνωσε και η Miami Herald. Οι Times ανακοίνωσαν πως θα απολύσουν 370 εργαζόμενους, ενώ η διοίκηση της εφημερίδας μελετά τη δωρεάν διανομή της για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος... και εκδότης της εφημερίδας Τζόναθαν Σλέβιν υποστήριξε ότι οι περικοπές εντάσσονται σε μια στρατηγική «μεταμόρφωσης» της εταιρίας σε μια «επιχείρηση ΜΜΕ του 21ου αιώνα».
«Καταρτίσαμε σχέδια για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας και να προωθήσουμε το ζωτικό μας ρόλο στην εξελισσόμενη αγορά των ΜΜΕ εν μέσω μιας εποχής γεμάτης με οικονομικές προκλήσεις» ανέφερε.
Αναγνωρίζοντας ότι η βιομηχανία των media στις ΗΠΑ και διεθνώς αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Σλέβιν επισήμανε ότι τα σχέδια της εταιρίας του για το μέλλον περιορίζονται από «τις σημερινές πραγματικότητες της αγοράς».
Ωστόσο, συνέχισε, «η εταιρία εργάζεται επιθετικά για να επιτύχει οικονομίες κλίμακας που πρέπει να συμπεριλάβουν τη σημαντική μείωση του προσωπικού της κατά 370 εργαζόμενους».
Κατά την ίδια ανακοίνωση, η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν «σε στοχευμένο κοινό σε τομείς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και άλλους θεσμούς-κλειδιά».
Η κατ' οίκον διανομή και η παράδοση σε χώρους εργασίας θα γίνεται σε «προνομιακή τιμή», ενώ η διανομή φύλλων σε καταστήματα και άλλα σημεία πώλησης θα συνεχιστεί κανονικά.
Επίσης, την Τετάρτη η εφημερίδα The Miami Herald ανακοίνωσε ότι καταργεί 24 θέσεις εργασίες σε διεθνές επίπεδο και μειώνει μέρος των εργατοωρών για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
«Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την χωρίς προηγούμενο περίοδο οικονομικής αναταραχής» ανέφερε ο εκδότης της, Ντέιβιντ Λάντσμπεργκ, σε e-mail που έστειλε στους εργαζόμενους στην εφημερίδα.
Η Χέραλντ, που ανήκει στον όμιλο της McClatchy Company, μείωσε το προσωπικό της διεθνώς κατά 19% τον Μάρτιο, απολύοντας 175 εργαζόμενους.
Οι εφημερίδες στις ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μείωση των διαφημιστικών τους εσόδων, τη μείωση της κυκλοφορίας τους και την μετάβαση μέρους του αναγνωστικού κοινού στο Διαδίκτυο. Αρκετές έχουν κηρύξει πτώχευση.
Ντοκιμαντέρ "Money as Debt": αναλύεται η οικονομική σκλαβιά την οποία βιώνουμε!
George Carlin American Dream
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου